logotype

Elipson

Design Luidsprekers in optima forma - La Perfection Du Son

Elipson heeft, zoals velen zullen weten, zijn roots in Frankrijk liggen en is zeer lange tijd een van de grootste luidsprekermerken in het land geweest. Talloze studio’s en concertzalen waren ingericht met speakers van dit fameuze merk, waaronder bijvoorbeeld de ORTF, Opera du Rhin en Opera du Paris. Elipson stamt dan ook al uit 1938 en is uitvinder van de sphere (in Nederlands ‘bol’)luidspreker en ellipsvormige reflector. Hierin ligt de oorsprong van de naam.

In de jaren ‘70 en ‘80 was de 40 cm doorsnee 402 een must voor de audioliefhebber. Deze 402 zal later in zijn vorm weer gebruikt worden in de 4260 speaker. Ondanks dat de luidsprekerlijn van Elipson een stuk afgeslankter is, is de passie niet minder.

De huidige design luidspreker van Elipson mag gezien worden in veel interieursoorten. De mooie ronde vorm van Planet L en M geven een hele mooie sfeer aan ieder ruimte en laten zich heel makkelijk plaatsen op de grond, aan de muur of aan het plafond. De Subwoofer geeft mogelijk een fantastische ondersteuning en ziet er minstens net zo fraai uit.

Elipson streeft er nog steeds naar de emotie van de componisten en de uitvoerenden over te brengen naar zijn luisteraars. De techniek mag uitdoven naar de achtergrond, zodat er puur muziek over blijft om van te genieten...

2018  ServicePartner Vanderveen   Warenhuis Vanderveen Assen