logotype

Advance Acoustic Hifi

X-A160 Eindversterker

De X-A160  van Advane Acoustic is een krachtige eindversterker en vormt een degelijke, stabiele basis voor een serieuze geluidsinstallatie. Deze versterker brengt je ook met ‘lastige’ luidsprekers niet gauw van de wijs en wordt daarom vaak gebruikt om elektrostatische luidsprekers aan te sturen.

De gekalibreerde wijzermeters geven het gemiddeld uitgangsvermogen per kanaal aan in een logaritmische schaal. Dat betekent dat de wijzeruitslag kleiner wordt naarmate het uitgangsvermogen toeneemt.

In de eindtrappen worden hoog vermogen bipolaire transistors gebruikt. Voordeel daarvan is dat ze erg snel vermogen kunnen leveren. Standaard bedraagt het vermogen een royale 160 Watt per kanaal aan 8 ohm, maar bij lagere belastingen neemt het vermogen evenredig toe tot 240 Watt aan 4 Ohm. De versterker kan als u dat wenst, ook volledig in Class-A opereren. Hij levert dan 45 Watt maximaal in 8 Ohm. Voor huiskameromstandigheden meer dan genoeg.

X-Preamp

Knoppenvrees zult u van de X-PREAMP niet krijgen. Maar deze voorversterker heeft meer in huis dan het front doet vermoeden. Alle functionaliteit is ondergebracht onder de ‘volumeknop’. Door op de knop te drukken worden o.a. volume- ingangselectie- en menufuncties geactiveerd. De twee displays geven optisch de relevante informatie. De helderheid van deze displays is overigens in 5 standen instelbaar. Toon- en balansregeling kunnen via Tone Bypass ontkoppeld worden. Het regelen van al deze functies kan natuurlijk ook met de meegeleverde afstandsbediening.

De achterzijde is daarentegen drukker bezet. Mede door de ingebouwde 24bit/192kHz Burr Brown D/A converter biedt deze voorversterker een groot scala aan in- en uitgangen. Als analoge ingangen zijn CD, CD (XLR), tuner, aux1, aux2, aux3 en phono(MM) beschikbaar. Als digitale ingangen kunt u gebruikmaken van 2 optische, 2 coaxiale, USB-B en AES/EBU (XLR) aansluitingen. Voor het aansluiten van een analoge recorder is ook een Rec-out uitgang aanwezig. Eindversterker(s) kunnen aangesloten worden via 2 paar pre-outs (cinch) of via een paar gebalanceerde (XLR) uitgangen. Via de trigger uitgang kunnen aangesloten eindversterkers via de voorversterker in- en uitgeschakeld worden.

X-Uni

De X-Uni slaat een brug tussen traditionele bronnen en nieuwe digitale media. Deze alleskunner verenigt de CD-speler, FM-RDS radio, DAB/DAB+ digitale radio, Internetradio, Bluetooth aptX ontvanger, Netwerk LAN/WLAN en zowel een digitaal/analoog als een analoog/digitaal converter met elkaar tot een multifunctionele muziekbron. Voeg daar twee analoge aux, een digitaal optische en coaxiale en een USB ingang aan toe en het is duidelijk dat de X-Uni ongekende mogelijkheden biedt. Voor aansluiting op een audiosysteem of andere audiocomponenten staan ook nog eens drie uitgangen, analoog RCA L/R, digitaal optisch en coaxiaal tot uw beschikking.

Daarnaast kan de X-Uni eenvoudig, bedraad of draadloos, aan uw internet thuisnetwerk worden gekoppeld. Doordat de X-Uni gebruik maakt van het UPnP communicatie protocol kunt u probleemloos luisteren naar internetradio of opgeslagen muziekbestanden (MP3, WMA, AAC+, RealAudio, FLAC, PCM, WAV…tot 48 kHz) vanaf uw computer of nas.

2018  ServicePartner Vanderveen   Warenhuis Vanderveen Assen